tisdag 13 januari 2015

Intervju med Christofer Stevenson del 3.

Efter segern i Skandinavien Open fick du kontrakt med Amore & Vita, hur var det att komma till Italien efter varit i Sverige och Frankrike åren innan?

Italien var drömmen! Det bästa cykellandet! Trivdes bra även om det var hårda tävlingar och det var långt ifrån något lyxliv. Jämfört med Frankrike så är folk lättare att ha och göra med i alla fall socialt. Planering och dylikt som vi nordbor är vana med har de däremot svårt med, men man anpassar sig…..Första året hade jag dock stora problem med mononukleos (kyssjukan). Först tog det lång tid innan de hittade felet och sedan blev jag inte 100 % återställd på hela året.

Passade verkligen tävlingarna i Italien dig?

Tävlingarna i Italien är riktigt kontrollerade på den nivån vi körde, så det var hårt. Dock så hade man nytta av hårdheten, då man kunde komma till tex Frankrike, där det fanns mer passande tävlingar för sådana som mig, köra en tävling med samma kategori och tycka tempot var lågt istället.

Efter två säsonger bytte du lag till GLS -Pakkeshop senare Capiniordic, hur kommer det sig?

Det hade varit en halvstrulig höst med italienarna och vi hade blivit uteslutna från några race pga uttallanden från ledningen som inte gillades av arrangörerna. Så jag var rädd att det skulle fortsätta året efter, därför sökte jag efter ett nytt lag. Dock redde de upp det och Amore & Vita hade ett bra program det året. Men jag var inte missnöjd med mitt byte till GLS-Pakkeshop, där jag trivdes riktigt bra och vi körde många race som passade mig. Även miljöombytet till ett skandinaviskt lag var nyttigt och motivationshöjande.

Fortsättning följer............

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar