tisdag 13 januari 2015

Intervju med Christofer Stevenson del 10.

Vad har du för styrkor kontra svagheter som cyklist?

Styrkor är uthållighet, spurt, envishet och taktiskt lagd. Svagheter är längre klättringar.

Vad tycker du om att man håller på att ta bort radiokommunikationen?

Jag tycker det är fel då problemet inte är radion utan de sitter vid sidan av racet och bak i bilarna med direktsänd TV. UCI´s största argument till att förbjuda radion är att “dirrarna” inte ska kunna styra loppet från bilen. Och om de nu ska ta bort den, har de börjat i fel ände.
Det är väl ändå de yngre och mindre rutinerade som behöver vägledning och hjälp.
Förbjud TV och mobiltelefoner i bilarna under racen istället.

Du har kört en del bankörning, är det någonting du skulle kunna tänka dig satsa mer på nu när vi fått en egen velodrom i Falun?

Har en liten fundering på att göra en en OS-satsning. Tyvärr verkar det som beslutet om att skära ner OS-programmet på bana inför London står fast, så det blir mindre grenar.
Dock är det riktigt proffs jag vill bli och komma till OS på de meriterna, men skiter det sig så finns det en plan b. Sedan utesluter ju inte en bansatsning en karriär på landsvägen då fler och fler bancyklister plockas upp i de stora lagen.

Har du någon förebild eller idol?

Människor som är så ambitiösa, så att de tittar och förändrar de allra minsta detaljerna och vågar leta nya vägar som kan leda till framgång exempelvis Armstrong och Gunde Svan.
Sedan även de rena styrkemaskinerna som dricker belgisk öl, vinner klassiker och käkar taggtråd till frukost!. Dock börjar de försvinna av någon konstig anledning!?

Har du några andra intressen?

Prylar, musik, mat och PS3.

Om du inte skulle cykla vad skulle du göra då?

Förmodligen starta något eget, då jag har svårt att se mig själv som någon 7-16 arbetare eller vilka tider folk jobbar nu för tiden.

Fortsättning följer..........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar