måndag 26 januari 2015

Intervju med Anders Kleist

Efter ett år av skadeproblem är det återigen dags att visa konkurenterna var skåpet ska stå och i höst hoppas han kunna förbättra sina sjätteplats från Lidingöloppet 2012. Läs vad Anders Kleist har att berättat om det som varit och det som komma skall.


Fullständigt namn: Anders Kleist
Smeknamn: Kleist
Yrke: Civilingenjör, programmerare
Personbästa/meriter: 7:a EM bergslöpning, 1.05.20 halvmaraton, sverigeetta 2013,
Andra svensk Lidingö 2012
Snitt träningstimmar/vecka just nu:  Försöker gå över till att räkna mil (15-20mil). En del mil är lite långsamma och så lite styrka och sånt på det så kanske kring 16h.Under fjolåret hade du stora problem med en trilskandes nerv/tå, hur mår den nu?


Det var en nerv i foten ut till tån som var irriterad. Efter lyckad operation i slutet av juni med efterföljande inflammation har jag sedan i augusti varit igång utan problem av den. Mao berörs inte av det och kommer nog inte göra det framöver heller.


Extra sugen på en ny säsong då antar jag?Yepp är sugen på att komma tillbaka och visa klass. Saknat att få springa fort hela förra säsongen.


Hur har försäsongen sett ut hittills?Försäsongen började väldigt bra, sprang inte mycket väg för mina fötter var lite försvaga. Men efter lite små skador började formen bli bra och jag tänkte försöka avsluta förra året med något lopp som skulle gå rätt snabbt. Men så fick jag större delen av november bortryckt pga dagisbaciller. Men efter någon vecka in i december har det tuggat på bra tycker jag.  Saknar en massa snabbhet men ligger riktigt bra uthållighetsmässsigt.


Hur lyckas du få ihop all träningstid då du jobbar och har familj?Jag har dels en familj som tycker att jag är trevligare att umgås med om jag kan springa lite. Sedan jobbar jag hemifrån och oftast klar med jobb samt träning till klockan 6 på kvällen och kan därefter ägna mig åt familjen fullt ut. Dessutom är jag rätt morgonpigg och kommer oftast igång att jobba vid 06.00.


För att backa bandet lite så kommer du från orienteringen, varför valde du att bara löpa istället?Av ett antal olika anledningar fick jag oftast inte ut det jag ville av orienteringen. En av huvudanledningarna för mig att jag gillar löpträningen bättre är att i orientering måste man fokusera för att prestera, inom löpningen kan man ägna sig åt mental avslappning och samla sina tankar när man tränar. Passar mig utmärkt som avbrott i arbetsdagen samt som avslut av dagen. Dessutom är jag helt enkelt en bättre löpare än orienterare, en av anledningarnaa kan vara att breddklassen inom orienteringen är högre än inom svensk löpning.


 

Du kör nästan uteslutande terräng och gatlopp, bana är inget du vill se vilka tider du kan prestera på eller?


Jag har sprungit lite bana, men oftast presterar jaag inte jättebra (15.00 på 5000m och 30.40 på 10000m). Men innan jag blev skadad 2013 var tanken att springa SM 10000 och någon gång i framtiden ska jag försöka mig på det igen. Dock finns det folk som presterar bättre än mig där.Du kommer satsa lite på marathon i år, är det en åldersgrej eller bara en ny utmaning?Jag vet inte riktigt, men det är en distans som borde kunna passa mig då jag är med uthållig än snabb. Man behöver ibland göra nya saker för att förbättra sig inom gamla.


 

Du har varit 6:a som bäst på Lidingöloppet, ser vi dig på startlinjen i år igen?Om jag inte är skadad, sjuk eller någon annan defekt blir det garanterat lidingö Finns mycket tid att hämta för mig där med mer maratonträning i benen. Det året var jag inte helt hundra redo för distansen tycker jag. Det kommer jag vara i höst.
Ok, då önskar jag dig lycka till med det och resten av säsongen.


Tack så mycket och lycka till med sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar