torsdag 15 januari 2015

Intervju med Alexander Wetterhall

Hej Alexander, grattis till din stagiare plats.

Tack så mycket!
Ja, det är lite hektiskt men som sagt: Väldigt roligt! Kul att man blir uppskattad i ett lag som Cervélo TestTeam.

Sjundeplats på sista etappen på Danmark runt och en nöjd sportdirektör, hur känns det?

7:e platsen på 5:e och TT etappen var riktigt kul. Allt flöt på bra och känslan från SM förra året var tillbaka. Jag har aldrig kört ett tempo i slutet av ett etapplopp tidigare så visst var det något nytt, samtidigt som det var första riktiga åket på P3:an. Det var riktigt kul att få till det på tempocykeln igen efter en besvikelse på årets SM. Att en sportdirektör som Jean-Paul van Poppel kan bli imponerad är väldigt kul och häftigt.

Hur var grabbarna i laget?

De var väldigt avslappnade och trevliga och tog imot mig bra. Visst är det alltid lite "spännt" att komma in i en ny grupp men det fungerade bra.

Vilken tävling ska du köra härnäst?

Nu näst vet jag inte riktigt. Men nästa tävling med Cervélo kan bli om någon vecka då Poitou-Charentes går i Frankrike, är reserv till den. Annars blir det Fourmies i September som är spikat.

Cervélo är kända för att har grymma grejor, nöjd de hojar du fick använda?

Vilken hoj! Trots att jag aldrig innan har provat en Cervélo så kändes det som hemma. S3:an är riktigt fin och upplevs snabb, P3.an är ruskigt kvick och stabil. Skulle vara riktigt roligt att testa en P4 och känna skillnaden.

Vad upplevde du var största skillnaden organistionsmässigt i nu i Cervélo mot Sprocket?

Den största skillnaden är att allt är mycket mer och större. I Sprocket har vi 3 personer som jobbar hårt runt oss för att det ska fungera på bästa sätt, här är det 7.

Och tävlingsmässigt?

Trots att vi åker riktigt bra och stora tävlingar i Sprocket som utvecklar och gör att vi blir bättre för varje tävling så kör Cervélo lika stora tävlingar eller större varje gång. Tävlande är mer strukturerat och mer lätt hanterligt i och med radio. Men sen är det mer erfarna åkare. Jag var nu yngst i laget med en snittålder på runt 30 medans jag är äldst i Sprocket. Sprocket är ett utvecklingslag just nu och det är riktigt bra.

Slutligen, har du någon aning om när dom bestämmer sig för om du kommer få köra för dom nästa år?

Inte en aning faktiskt. Hoppas att det inte tar för lång tid och att de här jag gjorde i Danmark kan snabba på det hela.

Vill du ha mer koll på Alexander, kolla hans sida, wetterhall.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar